Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Huur bevalbad Birthpool in a box

Bevallen in water heeft veel voordelen, zowel voor moeder als baby. Birthpool in a box (Regular) is opblaasbaar en gemakkelijk in gebruik. Het bad is speciaal ontworpen voor waterbevallingen. Het is geschikt voor 2 personen. Het bad heeft een zitje en meerdere handgrepen. Ook goed mee te nemen naar het ziekenhuis.

Kijk hier voor een video over dit geboortebad.  

Waarom in bad bevallen?

Water is een zeer belangrijk element tijdens de zwangerschap. Je baby leeft tenslotte 9 maanden in het vruchtwater. Bevallen in water is dan ook een hele natuurlijke en ontspannen manier van bevallen en heeft nogal wat voordelen.

1. Warm water werkt ontspannend. Hoe meer je ontspant, hoe meer endorfine je lichaam aanmaakt. Deze natuurlijke pijnstiller zorgt ervoor dat je de weeën beter op kunt vangen.

2. Onder water kun je gewichtloosheid ervaren en daardoor kan je makkelijk bewegen. Hierdoor is het zoeken van een andere houding minder zwaar dan uit het water.

3. Het warme water zorgt ervoor dat je lichaam op temperatuur blijft. Hierdoor kan je lichaam alle energie gebruiken voor de bevalling.

4. Voor de partner kan een waterbevalling ook positief zijn. Het bad moet opgezet en gevuld worden. De actieve betrokkenheid van de partner wordt vaak als positief ervaren. Bovendien kan de partner mee in bad om je te ondersteunen. Het bevordert intimiteit, gevoel van veiligheid en geborgenheid. 

5. Het kind kan makkelijker bewegen door het bekken en heeft een zachtere overgang naar het leven buiten de baarmoeder. Voor de baby is de overgang van de baarmoeder via het water naar de buitenwereld een rustigere overgang. Ze kunnen nog even bijkomen van de bevalling voordat ze boven water gehaald worden, de zuurstof komt immers nog via de navelstreng. Hierdoor zijn waterbaby’s als ze geboren worden over het algemeen vrij rustig. Soms huilen ze zelfs nauwelijks of niet.

Wanneer mag je in bad bevallen?

Iedereen die thuis mag bevallen, mag ook in bad bevallen. Tegenwoordig is het in steeds meer ziekenhuizen mogelijk om een badbevalling te organiseren, mits je geen medische indicatie hebt. Vraag de mogelijkheden na bij het ziekenhuis waar je wilt bevallen. Nog niet alle verloskundigen zijn vertrouwd met badbevallingen, dus vraag eerst aan je verloskundigen hoe ze over een badbevalling denkt.

Huurprijs:

Het beval bad is te huur voor een periode van 5 weken, voor €125,-. Dit is inclusief persoonlijke hoes (t.w.v. €40,-) en het geboortepakket met alle benodigde accessoires. Daarnaast betaal je een borg van €100,-. De borg krijg je retour wanneer het bad in goede staat teruggebracht is. 

Eventuele verlenging van de huurperiode is mogelijk, in overleg, alleen wanneer het bad niet aansluitend gereserveerd is.

Het totale pakket bevat:

 • Beval bad "Birth pool in a box regular" Pro
 • Persoonlijke hoes
 • Afdekhoes (om het water langer op temperatuur te houden)
 • Vloerzeil
 • Elektrische luchtpomp
 • Elektrische dompeldomp
 • Schepnetje
 • Aanvoerslang (vrij van schadelijke stoffen, geschikt voor warm water).
 • Afvoerslang
 • Kraankoppelstukken
 • Badthermometer